Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne, lepo pozdravljam!

Začenjam 15. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti: Jelka Godec, ki je na dopustu, med nami pozdravljam Tadejo Šuštar, ki je namesto Ive Dimic, Natašo Sukič, ki je namesto Boštjana Koražije in še Matjaža Nemca, ki je namesto Soniboja Knežaka. Lepo pozdravljeni.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Dnevni red: 1. točka: Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o delovnih razmerjih, druga obravnava, 2. točka: Razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O DELOVNIH RAZMERJIH. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora: predlog zakona, mnenje Vlade, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnega sveta, stališča delodajalskih organizacij in vloženi amandmaji - danes smo dobili še en popravljen amandma Levice na mizo.

Vabljeni: v imenu predlagatelja dr. Matej Tašner Vatovec, PS Levica; bo Miha Kordiš namesto njega zastopal, Zakonodajno-pravna služba, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet, Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Kolegij predsednika Državnega zbora ni sprejel predloga, da se Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o delovnih razmerjih obravnava po skrajšanem postopku, zato pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi predlagatelj besedo? (Da.)

Izvolite, Miha Kordiš, beseda je vaša.