Govor

mag. Dejan Židan

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, vsi ostali prisotni lep pozdrav. Tukaj smo zato, ker se je v tem trenutku pričela in poteka 50. seja Kolegija predsednika Državnega zbora. Vse vas še enkrat prijazno pozdravljam, hkrati vas obveščam, da gospa Alenka Jeraj nadomešča gospoda Danijela Krivca – Alenka pozdravljeni – in gospa Tadeja Šuštar nadomešča gospoda Jožefa Horvata – Tadeja pozdravljeni.

S tem prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DOLOČITEV ČASA OBRAVNAVE TOČK DNEVNEGA REDA 13. SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, KI SE BO PRIČELA V PONEDELJEK, 18. NOVEMBRA 2019.

Gradivo ste sprejeli s sklicem kolegija. / oglašanje iz dvorane/ pozdravljeni. Tukaj bi vas rad informiral, da vidite, da urnik je izjemno poln, hkrati bi vas pa tudi rad informiral, da po dosedanjih izkušnjah delovanja Državnega zbora, je izkoriščenost najavljenih ur približno 60 odstotna. To je zato, da lažje razumemo v bistvu polnost tega urnika. Hkrati vas želim tudi informirati, da glasovanja bodo v četrtek in v torek, vendar v četrtek, tudi če prej končamo, bo glasovanje komaj ob 14. uri.

S tem odpiram razpravo, izvolite.

Ja, izvolite. / oglašanje iz dvorane/