Govor

Igor Peček

Hvala lepa, gospod Perič. Želi besedo še kdo? Ugotavljam, da ne. Če dovolite, bi na koncu imel še sam eno mnenje oziroma eno kratko vprašanje za gospo državno sekretarko.

Oba kolega sta se že dotaknila v bistvu tiste najbolj pomembne teme. To je vzdrževanje nekega konstruktivnega dialoga z Združenimi državami Amerike ne glede na obnašanje, ki ga gospod Trump izkazuje v zadnjem času. Vsekakor podpiram to stališče Republike Slovenije, s tem, da se mi zdi zelo pomembno, da pri sklepanju, poleg tega kar sta omenila gospod Perič in gospod Prebil, se mi zdi pomembno, da kakršenkoli dogovor bo sklenjen v prvi polovici naslednjega leta, tako kot ste rekla, se mi zdi pomembno, da bo v skladu z nekimi strategijami Svetovne trgovinske organizacije. Mislim, da se zavedamo vsi skupaj in v zadnjem času zelo pogosto poudarjamo pomen trgovinske organizacije zlasti za takšne države kot je Republika Slovenija, se pravi manjše države.

Bi imela pa eno kratko vprašanje. Kar se tiče teh povračil oziroma rekla ste, da bo možno začeti pogajanja oziroma da so možnosti za sklenitev sporazuma šele v prvi polovici leta 2021. Ali je edini razlog čakanje na razsodbo? Ali je še kakšen drugi razlog? Toliko.