Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, začenjam 12. nujno sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Obveščam vas, da sem do začetka seje prejel dve obvestili o odsotnosti, in sicer se seje ne moreta udeležiti dva poslanca: dr. Franc Trček in gospod Zmago Jelinčič Plemeniti. Hkrati vas tudi obveščam, da na seji kot nadomestni član s pooblastilom sodeluje gospod Vojko Starović iz Poslanske skupine SAB, ki nadomešča poslanca mag. Andreja Rajha.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče prav lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA ZUNANJE ZADEVE (TRGOVINA), BRUSELJ, 21. 11. 2019. Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade, dne 19. 11. 2019 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Prosim gospo Evo Štravs Podlogar, državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, da nam predstavi izhodišča. Izvolite.