Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi! Dobro jutro!

Začenjam 65. sejo Odbora za zadeve EU.

Obveščam vas, da sem do začetka seja prejel eno opravičilo, in sicer se seje ne more udeležiti gospod Zmago Jelinčič Plemeniti. Na seji pa kot nadomestni člani s pooblastili sodelujejo gospod Primož Siter, ki nadomešča gospoda dr. Franca Trčka iz Poslanske skupine Levica, gospod Matjaž Nemec nadomešča poslanko gospo mag. Meiro Hot iz Poslanske skupine SD in gospod Aleksander Reberšek nadomešča gospod Blaža Pavlina iz Poslanske skupine NSi. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci evropskega parlamenta iz Republike Slovenije - Tudi jaz pozdravljam dr. Brgleza, ki je danes med nami. - kabinet predsednika Vlade ter predstavnike Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče še enkrat prav lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – TO JE ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA SPLOŠNE ZADEVE, KI BO V BRUSLJU DNE 10. 12. 2019.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade dne 5. 12. 2019 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Prosim mag. Dobrana Božiča, državnega sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve, da nam predstavi izhodišča. Izvolite.