Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi. Kljub nekaj minutni zamudi vas lepo pozdravljam na 49. seji Odbora za zunanjo politiko in vas prosim za posluh in pozornost.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora. Opravičilo imam s strani mag. Mateja Tonina, s strani gospoda Ferenca Horvátha ter gospoda Zmaga Jelinčiča Plemenitega. Imamo pa tudi nekaj pooblastil: mag. Marko Koprivc nadomešča mag. Meiro Hot, gospod Aleksander Reberšek nadomešča gospoda Jožefa Horvata, gospoda Gregorja Periča oziroma mag. Branislava Rajića nadomešča gospod Gregor Perič ter še zadnja, gospoda Aljaža Kovačiča nadomešča gospod Igor Peček. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni Urad predsednika Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade. Vse navzoče še enkrat lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. Pred tem pa še, dovolite mi, da pozdravim tudi evropskega poslanca dr. Milana Brgleza. Torej, kot že rečeno prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. S sklicem ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Besedo dajem predsedniku Odbora za zadeve EU gospodu Pečku.