Govor

Blaž Pavlin

Vsi lepo pozdravljeni!

Pričenjam 15. nujno sejo Odbora za pravosodje.

Obveščam vas, da se je opravičil član Odbora Željko Cigler. Na seji kot nadomestne članice in člani Odbora s pooblastili sodelujejo: Aljaž Kovačič nadomešča Tino Heferle, Matjaž Han nadomešča Predraga Bakovića, Franci Kepa nadomešča mag. Dejana Kaloha, mag. Karmen Furman nadomešča Evo Irgl, Alenka Jeraj nadomešča Francija Breznika in Vojko Starović nadomešča Mašo Kociper.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red skupne seje Odbora za pravosodje in Komisije za poslovnik. Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA POBUDE GENERALNEGA DRŽAVNEGA TOŽILCA IN VRHOVNEGA DRŽAVNEGA TOŽILSTVA ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI 1. ČLENA ZAKONA O PARLAMENTARNI PREISKAVI TER ZAKONA O PARLAMENTARNI PREISKAVI IN POSLOVNIKA O PARLAMENTARNI PREISKAVI V ZVEZI Z AKTOM O ODREDITVI PARLAMENTARNE PREISKAVE, ki jo bomo obravnavali na podlagi drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora.

Na voljo imamo naslednje gradivo: pobudo z dne 11. 11. 2019, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 29. 11. 2019 in mnenje Vlade z dne 5. 12. 2019.

K tej točki dnevnega reda sta bila vabljena Zakonodajno-pravna služba in Ministrstvo za pravosodje.

Želi besedo predstavnica Zakonodajno-pravne službe? Besedo ima Katarina Kralj.

Izvolite.