Govor

Ja, jaz mislim, da poznava oba Poslovnik, tako vi, kot jaz. Čas za to je bil, imeli ste ga na razpolago, vendar je bil zamujen. Lahko bi predlagali, da se pač ta točka umakne z dnevnega reda, spremeni, dopolni, kakorkoli že.

Tega ni bilo, tako da dnevni red je določen in prehajamo na obravnavo Predloga za izvajanje izjemnih pooblastil Slovenske vojske pri širšem varovanju državne meje. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, s predlogi sklepov, ki naj bi ju sprejela odbora.

Na sejo smo povabili gospoda Danijela Krivca, vodjo Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, v imenu predlagateljev, ki se je opravičil in na seji namesto njega sodeluje poslanka Anja Bah Žibert, povabili smo tudi predsednika Vlade, gospoda Marjana Šarca, ki se je opravičil, ministra za obrambo; gospoda Karla Viktorja Erjavca, ki se je opravičil in na seji sodeluje državna sekretarka mag. Nataša Dolenc, ki jo lepo pozdravljam. Povabili smo ministra za notranje zadeve, gospoda Boštjana Poklukarja, ki ga tudi lepo pozdravljam, generalno direktorico Policije; mag. Tatjano Bobnar, oba s sodelavci. Povabili smo tudi svetovalca predsednika Vlade Republike Slovenije za nacionalno varnost; dr. Damirja Črnčeca, ki se je za to sejo opravičil, povabili smo svetovalca predsednika Republike Slovenije za nacionalno varnost, mag. Uroša Kreka, ki na seji sodeluje, ga tudi lepo pozdravljam, Varuha človekovih pravic; gospoda Petra Svetino, pozdravljam, dva župana in sicer, župana Občine Ilirska Bistrica; gospoda Emila Rojca, ki ga tudi lepo pozdravljam, župana Občine Črnomelj; gospoda Andreja Kavška, ki se je za sejo opravičil in predstavnike Civilnih iniciativ Bele krajine in Civilne iniciative Jelšane, ki tudi sodelujejo na seji; gospa Maja Kocjan, Civilna iniciativa Bela krajina in gospod Ivan Ceglar, Civilna iniciativa Jelšane.

Prehajamo na obravnavo omenjene točke. Najprej dajem besedo predstavnici predlagatelja, gospe Anji Bah Žibert.

Izvoli. / izklop mikrofona/

/ vklop mikrofona/ Jani Möderndorfer, proceduralno, pred tem.

Izvoli.