Govor

dr. Franc Trček

Začenjam 21. nujno sejo Odbora na podlagi 47. in 48. členom Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije na podlagi zahteve predlagatelja Poslanske skupine NSi.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma da se seje ne morejo udeležiti poslanski kolega Žiža. Na seji so kot nadomestni člani prisotni kolegica Suzana Lep Šimenko nadomešča kolegico Jelko Godec in Tina Heferle nadomešča poslanko Andrejo Zabret.

Lahko preidemo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne 6. 12. 2019 ste prejeli predlog dnevnega reda seje in sicer ena in edina točka »Onemogočanje širitve Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča.« Zahtevo je vložila Poslanska skupina NSi 5. 12. 2019. Objavljena je spletnih straneh Državnega zbora. Do pričetka seje nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom in je določen takšen kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ONEMOGOČANJE ŠIRITVE UNIVERZITETNEGA REHABILITACIJSKEGA INŠTITUTA SOČA. Vabljeni k točki dnevnega reda: predlagatelj zahteve Poslanska skupina NSi, Vlada, Ministrstvo za zdravje, Aleš Šabeder, minister za zdravje, Ministrstvo za finance, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Komisija za preprečevanje korupcije, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča, mag. Robert Cugelj, direktor, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča, dr. Helena Burger, strokovna direktorica, Mestna občina Ljubljana, Zoran Janković, župan.

Opravičilo imamo iz Ministrstva za finance. Ministrstvo za finance opravičuje prisotnost na zadevni seji, bo pa v okviru svojih pristojnosti preučilo podane predloge in sprejete sklepe. Vodja kabineta mag. Marko Lovše v imenu ministrstva.

Vsi člani ste dobili po elektronski pošti minuto čez 14.00 uro opravičilo gospoda Zorana Jankovića, župana, ki se seje ne more udeležiti, ker ima sklicano skupščino Javnega holdinga Ljubljana. Je pa podal stališče, ki ga imate pred seboj. Verjetno ni potrebe, da ga berem. To je na kratko to.

Besedo dajem predlagatelju zahteve Poslanski skupini NSi, v njenem imenu kolegici Ivi Dimic. Izvolite.