Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe in gospodje, dobro jutro! Začenjam 30. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan in se današnje seje ne more udeležiti poslanca Anže Logar in Luka Mesec. Kot nadomestni član na seji odbora sodeluje poslanec Aleksander Reberšek na namesto poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine Stranke Nova Slovenija.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. V zvezi z dnevnim redom nisem prejel dodatnih predlogov, zato ugotavljam, da nadaljujemo delo po predvidenem dnevnem redu, ki ima eno točko, in sicer je to PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DAVKU NA TONAŽO. Predlagatelj zakona je Vlada, Kolegij predsednika Državnega zbora je na 53. seji 6. decembra letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnica in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe. Prejeli še dodatno gradivo k predlogu zakona, in sicer mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 12. decembra. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Amandmaje kot predlog za amandmaje s strani odbora bo predstavila Poslanska skupina liste Marjana Šarca, in sicer k 2., 4., in 5. členu predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga. Za začetek dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance državni sekretarki gospe Nataliji Kovač Jereb. Gospa državna sekretarka, izvolite. Prosim.