Govor

dr. Franc Trček

Lep pozdrav vsem skupaj.

Ob manjšinski Vladi, opozicija drži sklepčnost seje.

Začenjam 22. nujno sejo Odbora za zdravstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Branko Simonovič, Lidija Ivanuša in Felice Žiža.

Imamo kar nekaj nadomestnih članov: kolega Boris Doblekar nadomešča kolegico Jelko Godec; kolega Blaž Pavlin nadomešča kolegico Ivo Dimic; kolegica Karla Urh nadomešča kolegico Andrejo Zabret in kolegica Nina Maurovič nadomešča kolega Jožefa Lenarta.

Seja odbora je bila sklicana v skladu s 47. členom in drugim odstavkom 48. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje dne 17. decembra letos ste prejeli predlog dnevnega reda. In sicer, upam, da ne bom potreboval logopeda, dnevni red. Zahteva skupine poslank in poslancev, prvopodpisani Danijel Krivec, za oceno ustavnosti drugega odstavka 3. člena, tretja alineja 3.a člena, prve alineje četrtega odstavka 3.a člena.

A potrebujemo 15 minut pavze? / oglašanje iz dvorane/ Ne? Prekinem? Ne?

3.a člena v zvezi s prvo alinejo petega odstavka 3.a člena, drugega odstavka 42. člena, 43. člena, 44. člena in drugega odstavka 53.b člena Zakona o zdravstveni dejavnosti. Ter 39. člena in četrtega, petega, šestega in sedmega odstavka 41. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti.

Ker v poslovniškem roku do pričetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, ki sem jo ravnokar prebral.

Gradivo, ki ste ga sprejeli: zahteva skupine poslank in poslancev je bila objavljena v sistemu UDIS, mnenje Vlade Republike Slovenije z dne 28. november letos je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 18. december letos je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K točki so vabljeni: Zakonodajno-pravna služba in Ministrstvo za zdravje.

Besedo dajem dr. Katji Triller Vrtovec, Zakonodajno-pravni službi.

Izvolite, gospa.