Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 16. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da se nam na tej seji pridružujejo Anja Bah Žibert namesto Jelke Godec, potem Bojan Podkrajšek namesto Marijana Pojbiča in Monika Gregorčič namesto Janje Sluga in Suzano Lep Šimenko nadomešča Eva Irgl / medsebojni pogovor/.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Dnevni red: 1. točka -Predlog zakona o spremembah Zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov, druga obravnava, 2. točka – razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O VIŠINI POVRAČIL STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM IN NEKATERIH DRUGIH PREJEMKOV. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora – predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, mnenje Vlade in predlog za amandmaje odbora.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Ugotavljam, da v poslovniško določenem roku ni bilo vloženih amandmajev, pripravljena pa sta predloga za amandmaja odbora poslanskih skupin koalicije.

Želi predlagatelj predloga zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Da.)

Predstavnika predlagatelja sta Majda Marolt, predsednica SKVNS in Sebastijan Zupanc, direktor GZS-ZKG.

Izvolite.