Govor

Spoštovani vsi prisotni, kolegice in kolegi, vse vas lepo pozdravljam.

Pričenjam 14. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Zaenkrat nisem prejel nobenega obvestila glede zadržanosti s te seje. Tudi nobenega obvestila glede nadomeščanja na današnji seji.

Vas pa obveščam, da je prišlo do zamenjave pri članstvu v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke. Danes namesto prejšnje članice Eve Irgl sodeluje nova članica Suzana Lep Šimenko, ki jo lepo pozdravljam.

K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, zaradi tega je dnevni red določen tako kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DRŽAVNEM SVETU, DRUGA OBRAVNAVA, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložil Državni svet.

Kot gradivo ste prejeli: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 21. decembra; dopis predsednika Državnega sveta, gospoda Alojza Kovšce, glede mnenja Zakonodajno-pravne službe, s predlogi za amandmaje z dne 9. januarja 2020; in mnenje vlade s 14. 1. 2020.

K tej točki smo povabili: predlagatelja, v imenu predlagatelja državnega svetnika in predsednika Državnega sveta, gospoda Alojza Kovšco; predstavnike Ministrstva za javno upravo; in predstavnike Zakonodajno-pravne službe.

V poslovniškem roku amandmaji niso bili vloženi. Na klop pa boste prejeli predloge poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za amandmaje odbora k 6., 8. in 10. členu med sejo.

Pričenjamo torej drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Odboru predlagam, da obravnavo nadaljujemo na način, da razpravljamo po vrsti o posameznih členih ter sproti razpravljamo in glasujemo o amandmajih odbora, na koncu pa še glasujemo o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

In na tej točki dajem besedo predstavniku predlagatelja, predsedniku državnega sveta gospodu Alojzu Kovšci.

Izvolite.