Govor

Igor Peček

Hvala lepa.

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, najprej lepo dobro jutro! Začenjam 67. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Do začetka seje nisem prejel nobenega opravičila, na seji pa kot nadomestni član, iz Poslanske skupine SD, gospod Jani Prednik nadomešča gospod mag. Marka Koprivca. Dovolite tudi meni, da sam prav lepo pozdravim vse povabljene, ki ste danes z nami, še posebej njegovo ekscelenco, mag. Borisa Grigića, veleposlanika Republike Hrvaške, ki trenutno predseduje Svetu Evropske unije, ter dr. Zorana Stančiča, vodjo Predstavniška Evropske komisije v Sloveniji. Tudi sam prav lepo pozdravljam vse ostale, še posebej gospo Ireno Jovevo, evropsko poslanko in pa gospoda dr. Grošelj Klemna.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odborov. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku s predsednikom Odbora za zunanjo politika nisva prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV PREDNOSTNIH NALOG PREDSEDOVANJA REPUBLIKE HRVAŠKE SVETU EVROPSKE UNIJE V ČASU OD 1. 1. DO 30. 6. 2020. Kot gradivo k tej točki ste prejeli Program predsedovanja Republike Hrvaške Svetu Evropske unije.

Najprej pa dajem besedo njegovi ekscelenci, mag. Borisu Grigiću.

Izvolite.