Govor

Matjaž Nemec

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam z 17. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko!

Obveščam vas, da so zadržani oziroma na seji sodelujejo kot nadomestni članice in člani, naslednji poslanke in poslanci: imam opravičilo in sicer, opravičuje se, za odsotnost, gospod Janez Janša, mag. Andrej Šircelj, mag. Meira Hot, imam še eno opravičilo; gospod Zmago Jelinčič Plemeniti, ter gospod Ferenc Horváth.

Pozdravljam vse vabljene, prisotne na seji: predstavnika predlagatelja zahteve in sicer, gospoda Primoža Siterja, ki bo v imenu Poslanske skupine Levice predstavil predlog, seveda predstavnike iz Ministrstva za zunanje zadeve; tukaj sta prisotna, oba, mislim da, sekretarja, vsaj eden, gospod Dobran Božič, ter seveda predstavnike Ministrstva za obrambo ter predstavnika Urada predsednika republike. Obveščam vas, da smo dne 13. 1. 2020 prejeli tudi opravičilo udeležbe Kabineta predsednika Vlade.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Torej, spoštovani, prehajamo na 1. TOČKO – IN EDINO TOČKO – DNEVNEGA REDA – IMPERIALISTIČNE POLITIKE ZDRUŽENIH DRŽAV AMERIKE NA BLIŽNJEM VZHODU IN AGRESORSKA POLITIKA DO ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN KOT GROŽNJA SVETOVNEMU MIRU.

Dne 8. januarja 2020 smo prejeli zahtevo Poslanske skupine Levica, za sklic nujne seje odbora, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora, skupaj s sklicem seje.

Besedo tako dajem, za dopolnilno obrazložitev zahteve, predstavniku predlagatelja, to je gospodu Primožu Siterju.

Izvolite, imate besedo.