Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odborov. Ker k dnevnemu redu sej ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Poslanska skupina Nove Slovenije – krščanski demokrati je 13. januarja 2020 vložila zahtevo za sklic skupne nujne seje Odbora za obrambo in Odbora za zdravstvo s točko dnevnega reda Problematika izvajanja helikopterske nujne pomoči. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Nove Slovenije – krščanski demokrati s predlogom sklepa, ki naj bi ju sprejela odbora.

Na sejo so bili vabljeni predlagatelj zahteve Poslanska skupina Nova Slovenija, prvopodpisani Jožef Horvat, Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za obrambo, Karl Erjavec, minister za obrambo, Generalštab Slovenske vojske, generalmajorka Alenka Ermenc, načelnica Generalštaba Slovenske vojske, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zdravniška zbornica, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, 151. helikopterska eskadrilja Slovenske vojske, Agencija za civilno letalstvo; Rok Marolt, direktor, Uroš Marjetič, Robert Sabol, Letalska policijska enota, mag. Jure Kostanjšek; AMZS, Jožef Žunkovič; AMZS. Naj povem, da sta danes gospod Robert Sabol in Uroš Marjetič, ki sta bila povabljena na sejo na zahtevo predlagateljev sporočila, da se seje ne bosta udeležila.

Prehajamo na obravnavo omenjene in edina točke današnje seje. Besedo pa dajem najprej predlagatelju, poslancu Poslanske skupine Nove Slovenije – Krščanski demokrati, mag. Mateju Toninu.

Izvoli, kolega.