Govor

mag. Branislav Rajić

Hvala Violeta. Lep dober dan vsem.

Pričenjam 19. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Obveščam vas, da je zadržanih kar nekaj poslancev, in sicer: gospod Samo Bevk nadomešča mag. Marka Koprivca, gospa Nina Maurovič nadomešča Aljaža Kovačiča, gospod Jožef Lenart nadomešča gospoda Bojana Podkrajška in mag. Dejan Kaloh nadomešča gospo Jelko Godec.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odborov. Tokrat samo ena točka: Ustavitev izselitve Srednje šole za oblikovanje in fotografijo iz šolskih prostorov v Križankah v Ljubljani ter prodaje šolskih prostorov in kulturno zgodovinskega spomenika ter zaščita javnega prostora in javnega interesa. Ker v poslovniškem roku nisva prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot je navedeno.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Na spletnih straneh Državnega zbora je objavljeno naslednje gradivo: zahteva Poslanske skupine Levica, za sklic nujne seje odborov z dne 15. januar 2020 in odprto pismo Srednje šole za oblikovanje in fotografijo z dne 16. januar 2020.

Seznam vabljenih je objavljen v sklicu seje, besedo pa dajem predlagateljem zahteve za sklic seje, predstavnici Poslanske skupine Levica, gospe Violeti Tomić.

Izvolite.