Govor

Violeta Tomić

Ja, prav lep pozdrav vsem skupaj. Vse članice odborov, vabljene, ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam in pričenjam 11. nujno sejo Odbora za kulturo!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje danes ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: prvi se je opravičil Felice Žiža, potem pa imamo, kot nadomestne članice in člane odbora s pooblastili, Janja Sluga nadomešča Matejo Udovč, potem imamo Bojana Podkrajška / oglašanje iz dvorane/ Ja, ja… Poslanko Matejo Udovč nadomešča / oglašanje iz dvorane/ obratno – Janjo Sluga nadomešča Mateja Udovč. Ali bo prav tako? Mislim, ta pooblastila je treba enkrat spravit v normalno slovnico. / oglašanje iz dvorane/ Vemo. Kaj vam lahko preberem kako to piše, dejansko? / oglašanje iz dvorane/ »Poslanca Tomaža Lisca pooblaščam, da je na 11. nujni seji Odbora za kulturo, dne 23. 1., nadomešča poslanca Bojana Podkrajška, ki je član navedenega delovnega telesa in se seje iz opravičljivih razlogov ne more udeležiti.« No, in poslanko Lidijo Ivanuša pooblašča Alenka Jeraj, da jo nadomešča na današnji seji.

Zdaj pa, ker na današnji seji sodeluje v imenu predlagatelja Poslanske skupine Levica, predajam besedo predsedniku Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, mag. Branislavu Rajiću, ki bo danes vodil to sejo.

Prosim, kolega.