Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Začenjam 17. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da je z nami danes Tomaž Lisec, ki nadomešča našo članico Karmen Furman.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Torej, dnevni red je: predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, druga obravnava; in razno.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM ZAVAROVANJU.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. In sicer: predlog zakona; mnenje Zakonodajno-pravne službe; mnenje vlade; mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide; pripombe zainteresiranih javnosti; ter vloženi amandmaji.

Vabljeni: predlagatelj, skupina poslank in poslancev, prvopodpisani Danijel Krivec; Zakonodajno-pravna služba; Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Državni svet Republike Slovenije; Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje; Zveza društev upokojencev; Zveza svobodnih sindikatov; Kmetijska gospodarska zbornica Slovenije; Sindikat kmetov Slovenije; civilna iniciativa Dokup dobe.

Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. in 142. člena poslovnika.

K predlogu so vloženi amandmaji PS SDS in sicer k 1., 2., 3. in 4. členu in predlog amandmaja, ki ga je vložila poslanska skupina Levica in to k 1. členu, ki ste ga dobili na mizo.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje po posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo v imenu predlagatelja Tomaž Lisec?

Izvolite, beseda je vaša.