Govor

Igor Peček

Dobro jutro, spoštovane kolegice in kolegi!

Začenjam 69. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da sem do začetka seje prejel eno opravičilo o zadržanosti. Gospod Zmago Jelinčič Plemeniti se seje ne more udeležiti zaradi drugih obveznosti. Na seji pozdravljam gospoda Jožeta Horvata, ki nadomešča poslanca gospoda Blaža Pavlina iz Poslanske skupine NSi. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanski Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče prav lepo še enkrat pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – INFORMACIJA O STANJU PRENOSA DIREKTIV V PRAVNI RED REPUBLIKE SLOVENIJE IN ODPRTIH POSTOPKIH UGOTAVLJANJA KRŠITEV PRAVA EVROPSKE UNIJE. Kot gradivo k tej toči ste prejeli omenjeno informacijo z dne 16. 1. 2020. Za njeno predstavitev prosim gospoda Feleja Rada, direktorja Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo.

Izvolite.