Govor

Ja, hvala lepa.

Še eno obvestilo sem dobil naknadno in sicer, na seji namesto Roberta Polnarja sodeluje poslanec Branko Simonovič iz Poslanske skupine Demokratične stranke upokojencev.

Prehajamo torej na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje obeh odborov. Ker k dnevnemu redu sej ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik točk dnevnega reda, je določen dnevni red seje tako kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. točko dnevnega reda. Poslanska skupina slovenske demokratske stranke je 17. januarja letos vložila zahtevo za sklic skupne nujne seje Odbora za zdravstvo in Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo s predlogom, da se obravnava točka dnevnega reda PROBLEMATIKA ZAGOTAVLJANJA ZDRAVSTVENE VARNOSTI POLICISTOV IN ZDRAVSTVENIH DELAVCEV OB STIKIH Z ILEGALNIMI MIGRANTI. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke s predlogoma sklepov, ki naj bi ju odbora sprejela. V zvezi z obravnavo te točke smo na sejo povabili predstavnike predlagatelja zahteve iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, predstavnike Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za notranje zadeve, policijo, predstavnike Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Predstavnike vseh teh institucij lepo pozdravljam. Vsi se seje udeležujejo, zaradi tega prehajamo na obravnavo omenjene točke dnevnega reda in uvodno besedo dajem predstavnici predlagateljice zahteve za obravnavo te točke, poslanki Anji Bah Žibert, Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke.