Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjamo 35. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Na seji kot nadomestni člani sodelujejo: mag. Bojana Muršič namesto Soniboja Knežaka in Tomaž Lisec na mesto mag. Karmen Furman.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, je samo ena točka: Nedopustne zlorabe sistema osebne asistence. Ker v rakovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - NEDOPUSTNE ZLORABE SISTEMA OSEBNE ASISTENCE. Gradivo, zahteva Poslanske skupine NSi za sklic nujne seje odbora je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem. Naknadno ste dobili še pripombe zainteresirane javnosti v sistemu Udis. Na sejo so vabljeni v imenu predlagateljev PS NSi Iva Dimic, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Inštitut za socialno varstvo Republike Slovenije, Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, Zveza paraplegikov Slovenije, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije, Sonček zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Zveza Sožitje, Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, Zavod osebna asistenca Pomurja, Društvo Distrofikov, Društvo študentov invalidov Slovenije, Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju, Zavod brez ovir, Sindikat OA, FB iniciativa malih izvajalcev, OA in FIHO direktor Vlado Kukavica.

Začenjam obravnavo navedene točke. Najprej prosim predstavnika NSi Ivo Dimic, da nam predstavi njihov predlog za obravnavo te problematike.

Izvolite, beseda je vaša.