Govor

Ivan Hršak

Hvala.

Sedaj pa odpiram razpravo članic oziroma članov komisije. Želi kdo razpravljati? Če ne, zaključujem razpravo.

Na glasovanje dajem naslednja predloga sklepov. Prvi:

»Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep s katerim se za namestnico Varuha človekovih pravic za dobo šestih let imenuje Marjeta Cotman.« Glasujemo.

Kdo je za? (11 članov.) Kdo je proti? (1 član.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Prehajamo na drugo glasovanje:

»Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep s katerim se za namestnika Varuha človekovih pravic za dobo šestih let imenuje dr. Jože Ruparčič.« Glasujemo.

Kdo je za? (13 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Gospodu Petru Svetinu se zahvaljujem za sodelovanje.

Prehajamo na 5. TOČKO DNEVNEGA REDA – NA PREDLOG ZA IZVOLITEV V SODNIŠKO FUNKCIJO NA SODNIŠKO MESTO OKROŽNE SODNICE NA OKROŽNEM SODIŠČU V KOPRU, KI GA JE DRŽAVNEMU ZBORU PREDLOŽIL SODNI SVET.

Del gradiva je objavljen pri EPA. Obrazložen predlog Sodnega sveta pa ste zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis. K tej in naslednjim trem točkam dnevnega reda sem povabil dr. Erika Kerševana, predsednika Sodnega sveta, ki ga prav lepo pozdravljam.

Uvodna pojasnila. Sodni svet na podlagi 130. člena Ustave, prvega odstavka 23. člena Zakona o sodnem svetu ter 19. členu Zakona o sodniški službi Državnemu zboru predlaga, da v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Kopru izvoli mag. Anjo Štrovs. Predsednika Sodnega sveta dr. Erika Kerševana prosim za uvodno obrazložitev predloga.

Izvolite besedo.