Govor

Robert Polnar

Hvala, gospod predlagatelj. Prejel sem še eno pooblastilo, in sicer poslanec Blaž Pavlin nadomešča poslanca Jožeta Horvata iz Poslanske skupine Nova Slovenija.

Če sem pravilno razumel, gospod predlagatelj, predlagate nekoliko modificirane sklepe, se pravi pri Vladi Republike Slovenije ne uporabljamo več dikcije, ki opravlja tekoče posle. Ta bo najverjetneje opravljala te svoje posle takole še trideset dni in morda tudi kak dan več ali manj in predlagate, da naslovimo, v kolikor se bo odločil za sprejetje teh sklepov generalno na Vlado Slovenije. To pomeni, da bi danes sprejeli sklepe, ki bi bili naslovljeni na Vlado, ki še ni imenovana. To se mi zdi pomembno poudariti.

Druga zadeva je pa, da smo mi dobili v gradivu tudi omenjeno zadevo v zvezi s privatizacijo Adrie Airways in bi želel poudariti, da smo na to temo že opravili nujno sejo Odbora za finance, in sicer 11. 10. 2019, na kateri smo tudi sprejeli ustrezen sklep, in sicer se je ta sklep glasil: »Odbor za finance predlaga Računskemu sodišču Republike Slovenije, da v skladu 25. členom Zakona o Računskem sodišču opravi revizijo postopka prodaje in prodajne pogodbe Adrie Airways podjetju 4K Invest in jo v najkrajšem možnem času posreduje Državnemu zboru.« Ta sklep je veljaven. Na Računsko sodišče je bil poslan 15. 10. 2019. Poudariti moram, predvsem z namenom, da danes v zvezi s to zadevo ne bi vodili razprave, zato ker smo to enkrat že opravili in tudi sprejeli ustrezni sklep.

Sedaj nadaljujemo sejo s predstavitvijo stališč predstavnikov Vlade. Najprej dajem besedo predstavniku Ministrstva za finance, državni sekretar gospod Alojz Stana, izvolite.