Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe, cenjeni gospodje, lepo pozdravljeni. Pričenjam 32. nujno sejo Odbora za finance. Seja je bila sklicana na zahtevo Poslanske skupine Levica, in sicer na podlagi drugega odstavka 48. člena Poslovnika Državnega zbora. Zaenkrat nisem prejel obvestila, da bi kdorkoli od članic in članov Odbora za finance bil zadržan. Prejel pa sem eno pooblastilo, in sicer poslanec Gregor Perič nadomešča poslanko Moniko Gregorčič iz Poslanske skupine Stranke modernega centra.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko dnevnega reda, in sicer Škodljivi učinki privatizacije, izguba delovnih mest in še večja centralizacija Slovenije. V poslovniškem roku nisem prejel dodatnih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot vam je bil poslan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ŠKODLJIVI UČINKI PRIVATIZACIJE, IZGUBA DELOVNIH MEST IN ŠE VEČJA CENTRALIZACIJA SLOVENIJE. Zahtevo Poslanske skupine Levice za sklic nujne seje odbora ste prejeli 12. 2. 2020. Na sejo so vabljeni: poslanec Luka Mesec v imenu predlagatelja, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenski državni holding, predsednik sindikata SKEJ Gorenje gospod Zeba? in pa Sindikat bančništva Slovenije. Zaenkrat nisem prejel od vabljenih nobenega opravičila.

Za uvod in za začetek prosim predlagatelja poslanca Luko Mesca, da predstavi zahtevo za nujno sejo in priloženo gradivo k tej zadevi. Gospod poslanec, izvolite.