Govor

Violeta Tomić

Spoštovane kolegice in kolegi, članice in člani Odbora za kulturo, pozdravljam vse vabljene, predstavnike ministrstva in vse ostale prisotne!

Pričenjam 14. nujno sejo odbora za kulturo. Obveščam vas, da so zadržani in da se današnje seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora, to je Jurij Lep in Felice Žiža. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili pa sodelujejo: Robert Pavšič nadomešča poslanko Lidijo Divjak Mirnik, in Blaž Pavlin nadomešča Tadejo Šuštar.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red s točko VPLIVI FINANCIRANJA MADŽARKSKEGA KAPITALA SLOVENSKIH MEDIJEV POVEZANIH S STRANKO SDS. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevni redom, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem. Zdaj prehajamo na 1. točko dnevnega reda.

Dobili ste gradivo, na spletni strani Državnega zbora, ki je Zahteva Poslanske skupine Lista Marjana Šarca za sklic nujne seje odbora in k tej točki dnevnega reda, so bili vabljeni Nina Maurovič v imenu predlagatelja zahteve, mag. Zoran Poznič minister za kulturo, ki je odsoten, predstavniki Ministrstva za kulturo, ki so prisotni, Društvo novinarjev Slovenije, ki vam je poslalo dopis in notri argumentira zakaj se današnje seje ne bodo udeležili. Skratka, to obvestilo vam je bilo poslano preko Udisa in posredovano vsem članom odbora. Pozdravljeni kolegice in kolegi iz Stranke SDS. Visim, da smo danes v okrepljeni sestavi, pozdravljeni tudi vi.

Kdo ima postopkovno? Izvolite.