Govor

Spoštovani!

Pričenjam 18. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pozdravljam vse prisotne, še posebej dr. Aleksandro Pivec, kandidatko za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Poseben pozdrav tudi novima članoma odbora gospodu Marijanu Pojbiču in gospodu Francu Jurši. Na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili pa sodelujejo: kolega Predraga Bakovića bo nadomestila mag. Meira Hot, ki jo lepo pozdravljam na današnji seji, kolega Franca Kramarja pa bo nadomestil kolega Marko Bandelli, ki ga prav tako lepo pozdravljam na današnji seji.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje tega odbora. S sklicem seje 9. marca 2020 ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka Predstavitev dr. Aleksandre Pivec, kandidatke za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ker do pričetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda je dnevni red določen kot je bil predlagana s sklicem te seje.

Prehajamo na PREDSTAVITEV KANDIDATEK ZA MINISTRICO.

Kot gradivo ste prejeli predlog predsednika Vlade za kandidatko za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je objavljen na spletni strani Državnega zbora, del gradiva, ki vsebuje osebne podatke pa se člane in članice zaradi varstva osebnih podatkov pelje v varovani predal v sistemu Udis. Uvodni predstavitvi kandidatke bodo sledila vprašanja članic in članovo odbora kandidatki.

Prosim dr. Aleksandro Pivec, kandidatko za ministrico, da se predstavi Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Izvolite, spoštovana kandidatka. Beseda je vaša.