Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa, spoštovani kandidat. Imam še dve pooblastili in sicer, poslanca Zvonka Černača nadomešča poslanec Tomaž Lisec in pa poslanca Gregorja Periča nadomešča poslanka Janja Sluga.

V nadaljevanju bom dal besedo članicam in članom odbora, pred tem pa dovolite še eno pojasnilo. Vprašanja članic in članov odbora se lahko nanašajo na delovno področje Ministrstva za okolje in prostor, ki v skladu z zakonom o Vladi Republike Slovenije in 38.a členom Zakona o državni upravi opravlja naloge na področjih varovanja okolja, ohranjanja narave, upravljanje voda, podnebnih sprememb, ravnanja z odpadki in učinkovite rabe virov, celovite presoje vplivov na okolje, ravnanja z gensko spremenjenimi organizmi, sistemskega urejanja gospodarskih javnih služb, javnih služb varstva okolja, javnih služb ohranjanja narave, javnih služb urejanja voda, jedrske varnosti, varstva pred ionizirajočimi sevanji, opozarjanja in odprave posledic naravnih nesreč in investicij v okoljsko ter vodno infrastrukturo in naloge na področju prostorskega in urbanega razvoja, spremljanja stanja in trendov v prostoru, razvoja spodbujanja in promocije urejanja prostora, zemljiške politike državnega, regionalnega in občinskega prostorskega načrtovanja ter graditve objektov ter stanovanjske politike.

Predem pa vam dam besedo, predlagam da zaslišanje poteka na način, da po vsakih treh zastavljenih vprašanjih poslank in poslancev bom dal besedo kandidatu, da na vprašanja odgovori. Potem, ko boste možnost dobili zastaviti vprašanja vse kolegice in kolegi, ki boste to želeli, pa bi vam dal še možnost, da postavite morebitna dodatna vprašanja oziroma kandidata zaprosite za dodatna pojasnila v drugem krogu.

Tako, da prehajamo sedaj na razpravo članic in članov odbora. V prvem sklopu vprašanj imam prijavljene: Lidijo Divjak Mirnik, Dušana Šiška in pa Aljaža Kovačiča.

Gospa Divjak Mirnik, izvolite.