Govor

Edvard Paulič

Spoštovane kolegice in kolegi!

Pričenjam 28. nujno sejo odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo namesto poslanca Igorja Zorčiča, poslanec mag. Dušan Verbič, namesto poslanke Jerce Korče, poslanec Aljaž Kovačič in namesto poslanca Soniboja Knežaka poslanec Matjaž Nemec.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red. Predstavitev mag. Andreja Vizjaka, kandidata za ministra za okolje in prostor in pod točko dva, predstavitev Jerneja Vrtovca, kandidata za ministra za infrastrukturo.

Ker do pričetka seje nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV MAG. ANDREJA VIZJAKA, KANDIDATA ZA MINISTA ZA OKOLJE IN PROSTOR.

Predlog kandidata za ministra za okolje in prostor z dne 6. 3. 2020, je objavljen na spletni strani Državnega zbora. Del gradiva, ki vsebuje osebne podatke, pa ste članice in člani odbora prejeli v varovanem predalu v sistemu Udis. Na sejo odbora k tej točki je vabljen mag. Andrej Vizjak, kandidat za ministra. Mag. Andrej Vizjak, ki je predlagan za ministra za okolje in prostor se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil odboru kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vprašanje članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika poslal predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade. Prosim torej mag. Andreja Vizjaka, kandidata za ministra za okolje in prostor, da se predstavi odboru.

Izvolite.