Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, vsi ostali prisotni, kandidat za ministra!

Pričenjam 20. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Na začetku nekaj obvestil glede nadomeščanj na današnji seji. In sicer, poslanca Jerneja Vrtovca na tej seji nadomešča poslanka Tadeja Šuštar - Poslanska skupina Nove Slovenije, poslanko Tino Heferle nadomešča poslanka Lidija Divjak Mirnk - Poslanksa skupina Lista Marjana Šarca in poslanca Boštjana Koražijo nadomešča poslanec dr. Matej Tašner Vatovec – Poslanska skupina Levica.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, ki obsega dve točki in sicer, 1.točka, predstavitev Boštjana Koritnika, kandidata za Ministra za javno upravo in predstavitev Aleša Hojca, 2. točka, kandidata za Ministra za notranje zadeve. Ker do pričetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen s sklicem seje odbora.

Dovolite mi na začetku še eno opombo ne v smislu omejevanja razprave, ampak vseeno bi vas želel obvestiti, da imamo za ta pogovor na voljo tri ure, zaradi tega vseeno apeliram na vse članice in člane odbora, da se v svojih razpravah in vprašanjih poskušate temu času kolikor se le da prilagoditi in enako velja seveda tudi za kandidata pri odgovorih na vprašanja.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV BOŠTJANA KORITNIKA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA JAVNO UPRAVO.

Predlog kandidata za ministra za javno upravo z dne 6.marca 2020, je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. Del gradiva, ki vsebuje osebne podatke pa ste članice in člani odbora zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis. Na seji odbora sodeluje oziroma k tej točki je vabljen Boštjan Koritnik, kandidat za ministra.

Boštjan Koritnik, ki je predlagan za ministra za javno upravo, se bo v skladu s 112.členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil odboru kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarja na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom v roku iz istega člena Poslovnika takoj najkasneje v 48. urah po predstavitvi poslal predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije in predsedniku Vlade Republike Slovenije. Prosim torej Boštjana Koritnika, kandidata za ministra za javno upravo, da se predstavi odboru.

Izvolite.