Govor

Igor Zorčič

Hvala lepa.

Odporam razpravo. Želi kdo razpravljati? (Ne.)

Potem dajem na glasovanje naslednji sklep:

»Predlog zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS oziroma COVID-19, se obravnava po nujnem postopku.

Kdo je za? Soglasno sprejeto.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na B1. TOČKO DNEVNEGA REDA – DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE ZBORA.

V zvezi s sklicem 32. izredne seje Državnega zbora predlagam sledeče.

A. Predlog dnevnega reda se glasi: Predlog zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače, nujni postopek.

Točka 2. Predlog Zakona o interventnih ukrepih na trgu kmetijskih pridelkov, živil, živali in gozdno lesnih asortimentov, nujni postopek.

Točka 3. Predlog Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni, nujni postopek.

Točka 4. Mandatno-volilne zadeve. Zadeve predložene do začetka obravnave točke zlasti potrdite mandatov nadomestnim oziroma novim poslancem. Kot datum seje se predlaga sreda, 18. marec 2020, ob 15. uri. Najava časa za razpravo. Za poslanske skupine ena točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika zbora in potem do pet minut za dopolnilno obrazložitev Vlade in do 30 minut za razpravo Vlade k 1. in 2. točki, in 3.

Odpiram razpravo. Ni. Kolega Han.