Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Začenjam 37. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da bodo kot nadomestni člani danes z nami sodelovali Lidija Divjak Mirnik na mesto Nine Maurovič, nato med nami tudi pozdravljam Matjaža Hana, ki je na mesto Marka Koprivca in Jožefa Horvata, ki je na mesto Ive Dimic.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem, predlog Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plač, nujni postopek.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNEM UKREPU DELNEGA POVRAČILA NADOMESTILA PLAČ, nujni postopek. Gradivo ste prejeli. Predlog zakona in mnenje Zakonodajno-pravne službe sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Prejeli ste pa tudi pripombe in predloge amandmajev Obrtno-podjetniške zbornice, Odvetniške zbornice, Gospodarske zbornice Slovenije ter skupne pripombe Olimpijskega komiteja, Rdečega križa, Zveze prijateljev mladine Slovenije, Centra nevladnih organizacij, Planinske zveze Slovenije, Nacionalnega foruma humanističnih organizacijah, Notariat ter sindikalnih zvez konfederacije članic, Ekonomsko socialnega sveta. Imamo tudi vložene amandmaje, to so koalicijske poslanske skupine ter poslanske skupine Levica.

Na sejo smo vabili Vlado, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravno službo, Državni svet. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 61. seji odločil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku, zato ga bo odbor obravnaval na podlagi 126. in 143. člena Poslovnika.

Pričenjamo drugo obravnavo zakona v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želijo predlagatelji zakona, to je Vlada podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Minister, beseda je vaša.