Govor

Robert Polnar

Začetku 34. nujne seje Odbora za finance. Nisem prejel nobenega obvestila, da bi bil katerakoli članica ali kdorkoli član odbora bil zadržan in in se seje ne bi mogel udeležiti.

Na seji pa kot nadomestna člana nastopata oziroma se seje udeležujeta poslanec Igor Peček na mesto poslanke Andreje Zabret iz poslanske skupine Lista Marjana Šarca in poslanec Tomaž Lisec na mesto poslanca enega, ki je uvrščen iz Slovenske demokratske stranke, niso poimensko navedli. Torej poslanec Tomaž Lisec, nadomešča enega iz SDS, bomo odkrili med sejo kateri je tisti anonimnež. Gospoda Širclja, se opravičujem, sem spregledal. Gospod Šircelj je vmes postal minister in ga danes ni na seji.

Potem imam še dve pooblastili, in sicer gospod Bojan Podkrajšek, nadomešča poslanca, nekdanjega poslanca Anžeta Logarja iz poslanske skupine Slovenske demokratske stranke in pa poslanec Soniboj Knežak nadomešča poslanca Janija Prednika iz Poslanske skupine Socialnih demokratov.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. V poslovniškem roko nisem prejel predlogov v zvezi s spremembami dnevnega reda, zato ugotavljam, da je določen tak dnevni red, kot vam je bil poslan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Preden to storimo imamo še eno pooblastilo, in sicer poslanec Matej Tašner Vatovec nadomešča poslanca Primoža Siterja iz Poslanske skupine Levica.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH NA JAVNO FINANČNEM PODROČJU. Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora pa je na 62. seji 18. marca letos sklenil, da se ta predlog zakona obravnava po nujnem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe. Prejeli smo tudi dodatno gradivo k temu predlogu zakona, in sicer mnenje Zakonodajno-pravne službe z današnjim dnem, se pravi z 19. 3. 2020, pripombe Agencije za trg vrednostnih papirjev, z dnem 18. 3. 2020, pripombe Notarske zbornice in pripombe Odvetniške zbornice Slovenije, Notarske zbornice od včeraj 18. 3. 2020 in Odvetniške zbornice od danes 19. 3. 2020. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Do zdaj so amandmaje vložile Poslanska skupina Levica, in sicer k 10., 11. in 13. členu predloga zakona, z dne 19. 3. 2020 in pa poslanske skupine koalicije SDS, SMC, NSi in DeSUS, in sicer k 1. členu za novi 1.a člen, 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 13. in k 14. členu predloga zakona, tudi z današnjim dnem.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Za začetek dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, to je državna sekretarka gospa Kristina Šteblaj.

Izvolite, prosim.