Govor

Violeta Tomić

Najlepša hvala, kolega.

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani vsi vabljeni na sejo!

Začenjam 16. redno sejo Odbora za kulturo.

Še enkrat naj pozdravim vse prisotne!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora. Opravičil se je gospod Žiža, namesto Monika Gregorič pa nadomešča Janjo Slugo in Robert Pavšič zaseda mesto, ki pripada Stranki LMŠ.

Sedaj prehajamo na določitev dnevnega reda odbora. S sklicem ste prejeli dnevni red obeh odborov in ker v poslovniškem roku nisva prejela nobenih predlogov za spremembo je dnevni red določen takšen kot ste prejeli s sklicem seje. Imam še eno pooblastilo skratka poslanec Ivan Hršak nadomešča poslanca Jurija Lepa.

Sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA IN TO JE ZA UGLED REPUBLIKE SLOVENIJE ŠKODLJIV ODZIV MINISTRSTVA ZA ZUNANJE ZADEVE NA OPOZORILO KOMISARKE SVETA EVROPE ZA ČLOVEKOVE PRAVICE V ZVEZI Z OMEJEVANJEM SVOBODNEGA IN NEODVISNEGA NOVINARSKEGA DELA V REPUBLIKI SLOVENIJI.

Gradivo ste z dnem 9. 4. videli, ker je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem in za predstavitev zahteve dajem najprej besedo predlagatelju zahteve in to je gospod Nemec.

Prosim.