Govor

Prosim, da zasedete svoja mesta. Naj bo razdalja med vami primerna, običajno je to eno prosto mesto oziroma en sedež med vami. Mislim, da je dvorana dovolj velika, da bodo lahko tudi vsi vabljeni dobili sedeže. Zdaj se nam bo pridružila še ministrica.

Spoštovani, vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam! Začenjam 22. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da trenutno zadržanih poslanskih kolegov ni, ravno tako ni opravičil.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: pomanjkljive usmeritve organizacije vzgojno-izobraževalne dejavnosti v času izobraževanja na daljavo in organiziranega varstva otrok v tem šolskem letu. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. zahteva Poslanske skupine Liste Marjana Šarca za sklic nujne seje odbora z dne 23. aprila 2020. Dodatno pa ste včeraj, dne 29. aprila 2020, prejeli še stališče SVIZ do obnovitve vzgojno-izobraževalnih procesov v vrtcih in šolah ter poročilo o izvedbi ukrepov na področju vzgoje in izobraževanja v času epidemije covid-19.

K točki dnevnega reda so vabljeni, kot je razvidno iz sklica, zato ne bom vseh naštevala. Povem samo, da je v imenu predlagatelja Poslanske skupine LMŠ prisoten Brane Golubović, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport in mladino, Ministrstvo za infrastrukturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Združenje ravnateljic in ravnateljev, ostale vabljene pa imamo navede v gradivu in ker je tega kar ena stran in pol, ne bom brala.

Vse lepo pozdravljam! Ko boste prejeli besedo, prosim za predstavitev imena in priimka ter organizacije, iz katere prihajate oziroma področja.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic nujne seje, predstavniku Poslanske skupine Liste Marjana Šarca, kolegu Aljažu Kovačiču.