Govor

V glavnem, še enkrat, zadeva je za mene zaključena in da nihče me več ne obtožuje, da sem karkoli, komurkoli kradla, ker nisem ničesar kradla in nikoli nisem in nikoli tudi ne bom, ker sem poštena.

Toliko, ker mi pač ne dovolite vsega povedati, ampak mislim, da bi bila zadeva bolj čista, bolj transparentna in vsi bi si lahko razjasnili, za kaj se je pač šlo.

In če nadaljujem z zadevo, ker pač, zgleda, da takrat sem nekomu stopila na žulj. Želela sem sicer počakati na vse odgovore, glede tega gradiva, ki smo ga pač pripravljali Socialni demokrati, v zvezi z nabavo zaščitne opreme, da bi dobila odgovore s strani pristojnih, pristojnega Ministrstva za gospodarstvo, ampak, glede na medijske objave, smo bili prisiljeni sklicat to sejo, zato resnično, predlagamo tudi, za enkrat, dva sklepa.

Prvi, da se seznanimo z tem področjem, ki pač je v zvezi z urgentnimi nabavami zaščitne opreme in drugi sklep; »Komisija za nadzor javnih financ priporoča Računskemu sodišču, da prioritetno opravi izredno revizijo smotrnosti, transparentnosti, gospodarnosti in učinkovitosti porabe javnih sredstev, v primeru urgentnih nabav zaščitnih sredstev in medicinske opreme, v času epidemije Covid-19.«

To sta dva sklepa, kljub temu, da je prvi zgolj seznanitveni, drugi, bom rekla, je že, mislim da, tudi v izvajanju, pa verjamem, da še v teku te današnje razprave s strani pristojnih se bo pokazalo, da je potrebno še kaj dopolniti. Toliko za enkrat, v nadaljevanju se bom pa ponovno oglasila. Hvala lepa, predsednik, za besedo.