Govor

Hvala predsednik. Jasno je, da predvsem to poročilo o stanju ni nič drugega kot piar te vlade. Zdaj, videli smo, po dveh tednih približno, odkar je ta afera z maskami oziroma zaščitno opremo izbruhnila, da so pač vsi vpleteni vladni predstavniki glede tega lagali. Ob tem, da so seveda, pri teh nabavah zelo eklatantno pobirali provizije oziroma, če želite, kradli, kar se tega tiče in zdaj na hitro, pač, skušate oprat Vlado krivde pri tem.

Vlada je 14 dni pripravljala to poročilo. 14 dni. Rečeno je bilo, da bo to pripravljeno zelo v kratkem času in potem pride to v Državni zbor in vi izberete najkrajši možni poslovniški rok za sklic izredne seje in to je seveda popolnoma v nasprotju s kakršnimikoli minimalnimi standardi. Zdaj bi naj kaj, Državni zbor v par dneh to poročilo predelal, ga požegnal, seveda, z glasovi koalicije in bo to, to, kajne? Ob tem, da je Vlada vmes itak zamenjala vse glavne funkcije pri organih pregona, začenši pri policiji, nazadnje pred par dnevi na NPU-ju, kajne.

To je pač, zdaj, čisto preprost način, »kadija tuži, kadija sudi«. Vi ste napisali to piar obrambo Vlade, oprali meje gospoda Tonina, gospoda Počivalška, nenazadnje tudi predsednika Vlade, gospoda Janše in njegove soproge, ki je očitno tudi bila vpletena v te posle. Vsi skupaj so, dokazano, zdaj že večkrat lagali. Nenazadnje, je včeraj RTV razkril, kako je minister Počivalšek lagal glede mnenj, glede respiratorjev oziroma ventilatorjev in, mislim, to poročilo je posmeh, no… To poročilo ni neko poročilo, ki bi temeljijo na nekih dejstvih, ampak je zgolj nek način, kako preusmerit krivdo na nekoga drugega, ob tem pa seveda moramo poudarit, kajne. Mislim, da je v 17. točki, na koncu tega poročila piše, da so blagovne rezerve kadrovsko pomanjkljive oziroma podhranjene. Kdo pa je bil gospodarski minister v preteklih dveh vladah? Gospod Počivalšek. Če je kdo kriv za takšno stanje…