Govor

Slađana Ješić

Hvala za besedo.

Dober dan!

V Zakonodajno-pravni službi smo predlog zakona proučili skladno s poslovniško določenimi nalogami in pripravili pisno mnenje, ki ste ga prejeli. Večina pripomb iz mnenja je zakonodajno-tehnične narave.

Kot odgovor na pripombe iz našega mnenja prepoznavamo vložene amandmaje poslanskih skupin koalicije kot tudi predlog za amandma odbora k 5. členu predloga zakona, ki ustrezno odpravljajo večino pomislekov iz našega mnenja. Na tem mestu bi predlagali eno manjšo korekcijo v 10. členu, in sicer, da se zajame širšo besedilo, ki naj se v določbi drugega odstavka 10. člena predloga zakona nadomesti in sicer, izdajo dovoljenja za projekt, to je to širše besedilo.

Zdaj, vložena sta pa tudi amandmaja Poslanske skupine SD, ki se nanašata na definicijo živali, kot čutečih živih bitij. Če bosta amandmaja sprejeta, bi z vidika naših nalog izpostavila, da bi bilo treba celovito urediti tudi vse pravne posledice, ki jih spremenjena definicija živali terja. To v tem zakonodajnem postopku ne bo mogoče, ker je veliko členov zaprtih, zato bo to mogoče ob prvi naslednji spremembi zakona.

To bi bilo z moje strani vse. Hvala.