Govor

Edvard Paulič

Spoštovani, pričenjam 18. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pozdravljam vse vabljene in ostale prisotne. Obveščam vas, da imam dve pooblastili in sicer, poslanka Tina Heferle nadomešča poslanca Jožeta Lenarta iz Poslanske skupine Lista Marjana Šarca in pa poslanec Gregor Perič iz Poslanske skupine SMC nadomešča oziroma nadomešča kvoto SMC. Imamo še eno pooblastilo, poslanka Suzana Lep Šimenko nadomešča poslanko Nado Brinovšek iz Poslanske skupine SDS.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje z dne 19. 5. 2020 ste prejeli naslednji dnevni red:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali, skrajšani postopek,

2. pobude in vprašanja članov odbora.

Ker v poslovniškem roku, včeraj do 12. ure, nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ZAŠČITI ŽIVALI, SKRAJŠANI POSTOPEK.

Predlagatelj predloga zakona je Vlada.

K obravnavi te točke sem vabil Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zakonodajno-pravno službo in Državni svet.

S sklicem seje ste prejeli predlog zakona in mnenje Zakonodajno-pravne službe, naknadno pa ste prejeli še mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, amandmaja Poslanske skupine Socialnih demokratov, amandmaje koalicijskih poslanskih skupin in pregled vseh vloženih amandmajev.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona v okviru skrajšanega postopka, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona ter vloženih amandmajih in morebitnih predlogih za amandmaje odbora.

Najprej dajem besedo dr. Jožetu Podgoršku, državnemu sekretarju Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Izvolite.