Govor

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni, lepo vas pozdravljam na današnji 8. redni seji odbora.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora in sicer je to član Robert Pavšič. Imamo pa nekaj nadomeščanj in sicer, mag. Dejan Židan bo nadomeščal dr. Franca Trčka, medtem ko iz kvote SMC pa bo prisoten Branislav Rajić na tej seji.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, dne 21. 5. 2020, ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Predlog dnevnega reda je naslednji: 1. točka - Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, druga obravnava. Amandmaji k predlogu zakona so se lahko vlagali do 29. 5. 2020 in 2. točka – Razno. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot je bil predlagan z sklicem seje.

Tako da, bi sedaj prešli kar na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina 5 tisoč volivk in volivcev in je objavljen tudi na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo ste na spletni strani DZ prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 19. 5. 2020, mnenje Vlade z dne 2. 6. 2020 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide z dne 2. 6. 2020. V poslovniškem roku, to je do 29. 5. 2020 niso bili vloženi amandmaji. Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, h kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih predloga zakona. Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in amandmajih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena poslovnika. Po opravljeni razpravi bi opravili glasovanje o amandmajih, nato pa glasovali o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ne. No, potem pa kar začnemo in sicer dajem prvo besedo predlagatelju predloga zakona za dopolnitev svoje obrazložitve. Pa lepo prosim, če se lahko pač tudi predstavite za magnetogram.

Hvala lepa.

Na sredini imate. Tako.