Govor

Spoštovani, vsem prav lep pozdrav! Začenjamo 25. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Obveščam vas, da poslanka Monika Gregorčič nadomešča gospo Janjo Sluga, gospa Nada Brinovšek gospo Anjo Bah Žibert in gospod Primož Siter gospo Natašo Sukič. Vsem zbranim prav lep pozdrav. Prav lep pozdrav tudi predstavnikom Vlade, ministru Hojsu s sodelavci.

Naj pa izkoristim to priložnost, glede na to, da je danes to prva uradna seja, ponedeljek 1. 6. in iskreno čestitam vsem prisotnim, Vladi in pa predvsem vsem Slovenkam in Slovencem, celotni Sloveniji, za uspešno zmago nad pandemijo koronavirusa, ki se je danes tudi uradno končala. V ta namen in v pozdrav s strani zavezništva, so pravkar čez parlament letela tudi letala F16 iz Aviana, se pravi, ameriška bojna letala.

Žal mi je samo, da obstaja skupina ljudi, ki je vehementno kršila predpise, v času epidemije, ogrožala druge, na srečo, se zaenkrat vse ni končalo s hujšimi posledicami. Kljub vsemu, so se stvari dobro iztekle. Prav o tem bo v veliki meri govorila tudi ta današnja seja, sklicana na zahtevo Levice in prehajamo na določitev dnevnega reda.

Glede na to, da do roka, se pravi, včeraj, ni bilo nobene pripombe, ugotavljam, da je dnevni red tak, kot je bil poslan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NEDOPUSTNO TEPTANJE DEMOKRATIČNIH STANDARDOV, REPRESIVNI PREGON PROTESTNIKOV IN KRIMINALIZACIJA SVOBODNEGA POLITIČNEGA IZRAŽANJA.

Zdaj, najprej vam k besedi predlagatelja, če želi podat uvodno obrazložitev? (Da.) Prosim.