Govor

Monika Gregorčič

Spoštovane kolegice in kolegi, lepo pozdravljeni. Pričenjam 62. sejo Odbora za zunanjo politiko. Obveščam vas, da sem prejela naslednja pooblastila o nadomeščanju opravičeno odsotnih članov odbora, in sicer gospa Lidija Ivanuša nadomešča gospo Evo Irgl iz Poslanske skupine SDS, gospod Gregor Perič nadomešča mag. Branislava Rajića iz Poslanske skupine SMC in gospod Jože Lenart nadomešča gospo Lidijo Divjak Mirnik iz Poslanske skupine Liste Marjana Šarca.

Vse prisotne lepo pozdravljam, še posebej ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja, državnega sekretarja iz Ministrstva za zunanje zadeve gospoda mag. Gašperja Dolžana ter predstavnico Urada predsednika Republike gospo Smiljano Knez.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO. Enako kot že na zadnji redni seji bi vas želela spomniti, da ustna predstavitev poslanskega vprašanja ne sme trajati več kot tri minute, dopolnilno vprašanje poslanca lahko traja največ dve minuti, poslanec pa lahko na eni seji postavi največ dve ustni vprašanji ministru.

Ravno tako predlagam, da poberemo prvi sklop vprašanj – pet vprašanj, nato dobi besedo za odgovore minister in nato nadaljujemo v kolikor bo še interes po tem ritmu.

Kdo želi besedo? Imam že prijavljene. Prvi je na vrsti za postavitev vprašanja mag. Andrej Rajh, za njim gospod Matjaž Nemec. Izvolite