Govor

Violeta Tomić

Spoštovani, čakamo na sklepčnost. V hiši se odvijajo tudi druge seje odbora, tako da počakajmo še par minut. To pa že bo. Krasno.

Spoštovani vabljeni, spoštovani predstavniki ministrstva in spoštovane članice in člani odbora in vsi ostali prisotni, lepo vas pozdravljam!

In pričenjam 8. sejo Odbora za kulturo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanci in poslanke: Janja Sluga, Aljaž Kovačič in Zmago Jelinčič Plemeniti. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo – nimam nobenih obvestil za pooblastila. Torej, ker v poslovniškem – aha, seveda, sodeluje Nataša Sukič, ki nadomešča poslanca Primoža Siterja. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Dnevni red pa je: letno poročilo Slovenske tiskovne agencije za poslovno leto 2019 in poročilo o delovanju nadzornega sveta RTV Slovenija v letu 2019. Tretja točka pa tako kot ponavadi je točka razno, kjer vprašanja in pobude poslancev so na vrsti.

Torej prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA LETNEGA POROČILA SLOVENSKE TISKOVNE AGENCIJE ZA POSLOVNO LETO 2019.

Poročilo z dne 13. 5. 2020 je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, kot tudi mnenje komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport, z dne 3. 6. 2020. K tej točki so bili vabljeni Ministrstvo za kulturo, ki ga prav lepo pozdravljam, državni svet, predstavnika državnega sveta tokrat ne bomo imeli, zato ker se ravnokar odvijajo volitve predsednika znotraj Državnega sveta. Direktor Slovenske tiskovne agencije, predsednik nadzornega sveta STA. Zdaj pa dajem besedo predstavniku predlagatelja, predsedniku nadzornega sveta STA, gospodu Mladenu Terčelju.

Prosim.