Govor

Hvala lepa. Lep pozdrav tudi z moje strani.

Začenjam 23. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice Odbora: Lidija Divjak Mirnik in Maša Kociper. Na seji kot nadomestne članice in člane Odbora s pooblastili pa sodelujejo mag. Dejan Kaloh nadomešča Jureta Ferjana, Ivan Hršak nadomešča Jurija Lepa, Nik Prebil nadomešča poslanca Aljaža Kovačiča, mag. Dejan Kaloh, to sem pa že prebrala, nadomešča Jureta Ferjana, imam dva pooblastila, in mag. Dušan Verbič nadomešča našega člana Branislava Rajića.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odborov, pod točko 1. Ponovni poziv proti izselitvi Srednje šole za oblikovanje in fotografijo iz Križank ter k zaščiti kulturnega spomenika državnega pomena Križanke. Ker v poslovniškem roku nisva prejeli predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Zahteva Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje odborov z dne 15. junij 2020, je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. K tej točki je bilo veliko vabljenih, jaz vseh res ne bom naštevala, bi pa prosila pri razpravi, da se predstavitev za zapis magnetograma. Kot prvega predlagam za razpravo predlagatelja za sklic seje Poslanske skupine Levica kolegici Violeti Tomić in ima besedo, izvoli v imenu predlagateljice.