Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe poslanke, gospodje poslanci, dobro jutro! Začenjam 23. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da nisem prejel nobenega obvestila, da bi bil kdorkoli zadržan in se današnje seje ne bi mogel udeležiti. Na seji pa kot nadomestna člana sodelujeta poslanec Boštjan Koražija namesto poslanca Primoža Siterja iz Poslanske skupine Levica in poslanec Andrej Rajh namesto poslanca Marka Bandellija iz Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA ZAJEZITEV EPIDEMIJE COVID-19 IN OMILITEV NJENIH POSLEDIC ZA DRŽAVLJANE IN GOSPODARSTVO, SKRAJŠANI POSTOPEK.

Predlagatelj zakona je skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Mašo Kociper. Na seji bo v imenu predlagatelja sodeloval poslanec Andrej Rajh.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 68. seji, 15. maja letos, potrdil skrajšani postopek.

K obravnavi te točke so vabljeni: Andrej Rajh, Poslanska skupina SAB, kot predstavnik predlagateljev, ter predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Državnega sveta in Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 28. maja letos, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 10. junija 2020 in mnenje Vlade z dne 12. junija 2020. Rok za vlaganje amandmajev k predlogu zakona je potekel 18. junija 2020 in v poslovniškem roku smo prejeli amandmaje, ki jih je vložila Poslanska skupina SAB, in sicer k 1., 2. in 3. členu predloga zakona, ki pa ima tri člene.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Besedo dajem predlagatelju, ki je, kot že rečeno, v tem primeru poslanec Andrej Rajh. Kolega Rajh, izvolite, imate besedo.