Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odborov. Ker k navedenemu redu sej ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem. Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Poslanska skupina levica je 15. junija 2020 vložila zahtevo za sklic skupne seje Odbora za obrambo in Odbora za zdravstvo s točko dnevnega reda PRIORITETE SLOVENIJE PO EPIDEMIJI COVID-19, INVESTICIJE V JAVNO ZDRAVSTVO NAMESTO 780 MILIJONOV ZA NEPOTREBNO ORŽJE.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo poslanske skupine Levica s predlogi sklepov, ki naj bi ju sprejela odbora.

Na sejo so bili vabljeni predlagatelj zahteve poslanska skupina Levica, prvopodpisani dr. Matej T. Vatovec, Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije, mag. Matej Tonin, minister za obrambo, dr. Tomaž Gantar, minister za zdravje, brigadir Robert Glavaš, načelnik Generalštaba Slovenske vojske, Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za obrambo, Urad predsednika republike, Kabinet predsednika vlade.

Prehajamo na obravnavo omenjene točke. Besedo dajem predstavniku predlagatelja, poslancu poslanske skupine Levica Mihi Kordišu. Izvolite.