Govor

Še enkrat prav lepo pozdravljam vse članice in člane Odbora za delo, družino socialne zadeve in invalide!

Lepo pozdravljam tudi vabljene na današnjo sejo, še posebej predstavnico Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti, ki nam bo predstavila današnje poročilo, in seveda vse ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Začenjam 20. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: gospod Miha Kordiš se nam je opravičil.

Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili pa sodelujejo: namesto gospe Jerce Korče, je z nami gospa Lidija Divjak Mirnik, ki jo ponovno lepo pozdravljam; in z nami je namesto gospe Karmen Furman, gospod Boris Doblekar, ki ga tudi lepo pozdravljam.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Dnevni red je naslednji: 1. točka - Poročilo o izvajanju periodičnega načrta za izvajanje Resolucije o nacionalnem programu za enake možnosti žensk in moških za obdobje 2015-2020 za leti 2018 in 2019. In 2. točka - Razno. Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Kot že rečeno, bomo govorili o Poročilu o izvajanju periodičnega načrta za izvajanje Resolucije o nacionalnem programu za enake možnosti žensk in moških. Poročilo in mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Obravnavali pa bomo to točko dnevnega reda na podlagi 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Na sejo smo vabili, kot že rečeno: Vlado Republike Slovenije, še posebej ministrstvo za delo, z nami je gospa Helena Valas, tako.

Odbor bo poročilo obravnaval na podlagi 17. člena Zakona o enakih možnostih žensk in moških, ki Vladi narekuje, da Državnemu zboru poroča o izvajanju nacionalnega programa na vsaki dve leti.

Prej sem še pozabila, se opravičujem, da smo na sejo vabili tudi Državni svet in lepo pozdravljam predstavnika Državnega sveta.

Najprej pa na začetku dajem besedo torej gospe Heleni Valas z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Izvolite.