Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovane kolegice in kolegi! Začenjam 81. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanka Monika Gregorčič, ki nadomešča kvoto SMC.

Naj na začetku seje tudi sam pozdravim vse vabljene, ki ste danes z nami, še posebej dr. Bernharda Hauerja, namestnika veleposlanika Zvezne republike Nemčije, ki kot prva iz predsedniškega tria, ki ga sestavljata še Republika Portugalska in Republika Slovenija, predseduje Svetu Evropske unije, ter dr. Zorana Stančiča, vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red odborov. Ker v poslovniškem roku s predsednico Odbora za zunanjo politiko nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV PREDNOSTNIH NALOG PREDSEDOVANJA ZVEZNE REPUBLIKE NEMČIJE SVETU EVROPSKE UNIJE V ČASU OD 1. 7. DO 31. 12. 2020.

Kot gradivo ste na e-klop prejeli program predsedovanja Zveze republike Nemčije Svetu Evropske unije.

Besedo dajem dr. Bernhardu Hauerju, namestniku veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji, da nam predstavi prednostne naloge predsedovanja Zvezne republike Nemčije Svetu Evropske unije. Izvolite, gospod namestnik veleposlanika.