Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan. Vse članice in člane odbora ter vabljene lepo pozdravljam in pričenjam 23. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Članice in člane opozarjam, da je možno glasovati le z glasovalnimi karticami.

Prehajamo na 1. - in edino - TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O TRGOVINI (ZT-1B), DRUGA OBRAVNAVA, EPA 1156-VIII. Predlagatelj zakona je skupina poslank in poslancev, prvopodpisani Luka Mesec.

Državni zbor je na 17. redni seji 27. maja sprejel sklep, da je predlog zakona primeren za nadaljnjo obravnavo. K obravnavi te točke so bili vabljeni veliko ljudi in predstavnikov, zato jih ne bom posebej bral, ker so objavljeni.

Kot gradivo ste prejeli: mnenje Zakonodajno-pravne službe; mnenje Vlade; mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance; dopis, ki vsebuje osebne podatke in ste ga prejeli v varnostni predal UDIS; ter številne dopise, stališča in pripombe ostalih deležnikov, ki so vsi objavljeni na spletnih straneh Državnega zbora in jih je naštetih na dveh straneh, zato ne bom to bral.

Rok za vlaganje amandmajev je tekel do začetka obravnave predloga zakona in je sedaj zaključen. V poslovniškem roku so amandmaje vložili: Poslanska skupina SAB k 1. členu 11. junija; Poslanska skupina SNS k 1. in 3. členu 24. junija s spremembo 14. julija; Poslanska skupina SNS k naslovu poglavja Končna določba 14. julija; Poslanske skupine Levica, LMŠ, SD, SAB in poslanec Robert Polnar k 1. členu 14. julija; Poslanski skupini SMC in SDS k 1. členu, k naslovu Končna določba in k 3. členu; in poslanska skupina SAB je umaknila amandma k 1. členu včeraj oziroma danes, pardon.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k predlogu zakona? (Da.)

Kolega Luka Mesec, izvolite.