Govor

mag. Andrej Rajh

Lep pozdrav!

Ugotavljam, da smo sklepčni. Danes bom sejo Komisije za nadzor javnih financ vodil jaz, saj je kolega Igor Peček upravičeno odsoten. Tako, začenjam 13. sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: predsednik komisije, Igor Peček. Na seji kot nadomestni člani komisije s pooblastilom sodeluje kolega Aljaž Kovačič, ko nadomešča kolega Roberta Pavšiča in kolegica Lidija Divjak Mirnik, ki nadomešča Braneta Golubovića.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje komisije: 1. točka - Poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije o delu za leto 2019, pod 2. točko - Poročilo o delovanju Nadzornega sveta RTV Slovenija v letu 2019, pod točko 3. - Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2020.

Vaših predlogov za spremembo dnevnega reda v predvidenem roku, to je včeraj, do 12. ure, nisem prejel in tako je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE O DELU ZA LETO 2019. Pri tej točki je komisija matično delovno telo. Poročilo je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 11. 6. 2020 je bilo prav tako objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki smo s sklicem seje povabili predsednika Računskega sodišča, gospoda Tomaža Vesela, ki ga lepo pozdravljam, Računsko sodišče Republike Slovenije, Komisijo Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Uvod v razpravo k tej točki bo podal predsednik Računskega sodišča, gospod Tomaž Vesel, ki ima pripravljeno tudi kratko PowerPoint predstavitev.

Prosim, gospod Vesel.